Antena 3 CNN Actualitate Inedit A fost descifrat un papirus fabulos! Textul care ar putea rezolva unul dintre cele mai mari mistere ale Greciei Antice

A fost descifrat un papirus fabulos! Textul care ar putea rezolva unul dintre cele mai mari mistere ale Greciei Antice

Unul dintre cele mai mari mistere ale Greciei Antice ar putea fi rezolvat după recenta descifrare a unui papirus carbonizat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2024   •   02:00

Un text recent descifrat din pergamente antice ar putea să dezvăluie în sfârșit locul în care a fost îngropat filosoful grec Platon.

Așa numitele suluri de papirus care au fost carbonizate după ce au fost îngropate sub stratul de cenușă vulcanică în urma erupției vulcanului Vezuviu din anul 79 după Hristos.

Papirusurile continuă să fie examinate de experți cu ajutorul inteligenței artificiale, dar și a altor tehnologii. Potrivit dezvăluirilor, Platon ar fi fost îngropat într-o grădină secretă din apropierea altarului sacru al Muzelor al Academiei Platonice din Atena. 

Anterior se știa doar faptul că a fost înmormântat în Academie, dar nu se știa exact unde. Academia lui Platon a fost distrusă în anul 86, înainte de Hristos de către un general roman. Textul acesta oferă de asemenea mai multe detalii despre ultima noapte din viața lui Platon.

×
Subiecte în articol: Platon grecia antica
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close